Lördag 19 Juni Dag Sju Kungliga bröllopet

Vi vaknade upp till den melodi som vajre morgon väcker oss, idag är det en speciellt dag, Kronprinsessan Viktoria och hennes fästman Daniel Westling skulle nu äntligen gifta sig efter flera veckors mediahysteri.

Efter morgonskaffningen var det dags för vår dagliga morgonstädning. Vilket innefattar däckskrubbning, rengörning av trossbotten samt rundhusen (toaletter och dusch). Efter lite slit beordrades att den dagliga dräkten skulle bäras (finuniformen). Vi genomförde ett genrep vilket gick galanat, för nu satt det verkligen i ryggmärgen. All träning hade gett resultat! Sedan glassade vi med stort G! Även kallat ”skäggning” under däck. Vi väntade på att bröllopscermonin skulle börja.

 

Paraden gick till på följande vis; Alla intog paradlä, vilket betyder att vi ställde upp på styrbord sida redo att äntra ut. Vi äntrade ut och intog våra positioner i masterna och utefter babords långsida. Sedan var det bara att vänta.


Lite över hundra meter framför oss ser man hur det kommer en rök puff från HMS Visborgs salut kanon, - en halv sekund senare... BOOM! tryck vågen från explosionen trycker in bröstet och hela skeppet skakar. 21 skott senare, kom Daniel och kronprinsessan förbi om babord och vi påbörjade vårat hurrande. Många av oss hade nog mer än en fjäril i magen vid det här laget, det skulle inte bli mer annat än perfekt.


Sekonden beordrade mössa av och vi hurrade fyra gånger för det vackra brudparet. Kronsprinsesan vinkade till oss på Gladan och man kunde inte vara annat än stolt.


Vasaorden har passerat och ett vinande ljud börjar sakta tona fram, över våra huvuden flög ett tiotal fåglar i organiserat kaos, vinande blev högre och 18 jasplan passerade strax ovanför våra huvuden i en pil formation. Vi blev senare nedkallade igen efter att kungaslupen passerat bort. Alla kom ned med stora leende, inte minst efter all berömelse från fartygschefen. Nu var det nog ingen som tänkte på verkande fötter eller blåsor på händerna. När selar och annat var återställt tog vi gruppfoto och fick skriva våra namn i gästboken.


En underbar dag till ända och vi fick sova en stund.


Klockan 2310 började vi göra klart för att kasta loss från bojarna och 0100 var vi på väg ut på havet och vidare mot Göteborg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0